Egy motoros naplója

Szerpentin a közelben 3. - Csesznek környéke

2016. augusztus 21. - Roll1983

A két szlovák célpont után harmadikként következzen egy magyarországi. Gondolom sokan ismeritek a Bakony legjobb kanyargós részét, de biztos van, aki még nem járt kis hazánk ezen részén hisz én se jártam még az ország összes kanyargós részén. Ahogy elhagyjuk Zircet a 82-es úton Csesznek felé az aszfalt minősége kiválóra változik és remek kanyarokkal okoz vidámságot a magunkfajta két keréken közlekedő "őrülteknek". A cseszneki várral szemben van egy büfé is, ahol nagyon sok motoros szokott lenni jó idő esetén, ahogy a kép is mutatja. A helyi srácok a kanyarokban jól elkülönülnek a "vendég" motorosoktól, mert a helyismeret bátorsággal párosul. Néha sajnos a kék-fehérek is ott cirkálnak, hogy rend legyen.

csesznek2.jpg

A "pálya" vonalvezetése:

csesznek.png

A következő fotó nem hiányozhat egyik motoros albumából sem. :) Ilyet a büfével ellentétes oldalon lehet lőni.

csesznek1.jpg

Kanyargás után pedig jöhet egy kis kultúra, irány a Cseszneki vár, a belépő mindössze 700 Ft, a kilátás pedig remek és egy kis testmozgás sem árt senkinek. Illetve Pannonhalma is csak pár kilométerre van innen így akár azt is meg lehet nézni, ott mondjuk kicsit húzósabb a belépő, mert a kombinált jegy 3300 Ft.

csesznek3.jpg

Korábbi cikkek a témában:

- Szerpentin a közelben 1. - Szlovákia 577
Szerpentin a közelben 2. - Vénasszony hágó

A bejegyzés trackback címe:

https://pirosmotor.blog.hu/api/trackback/id/tr8911071038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása