Egy motoros naplója

Csillogó leömlők, a Domestos, mint csodaszer?

2020. szeptember 13. - Roll1983

Utánajártam, hogy a fekete Domestos legendája mennyire igaz, ha a leömlők tisztításáról van szó. A gyanúm szerint a motorom leömlői 4 év alatt érhették el a képen látható állapotot. Nem csak el voltak színeződve, de még foltosak is voltak. Szóval ezeken kellett a Domestosnak bizonyítania.

kipuff0.jpg

Háromszor vittem fel a leömlőkre a Domestost, közben dörzsi szivaccsal suvickoltam és mindig hagytam néhány percig, hogy kifejtse hatását, elsőre úgy tűnt, hogy jó lesz, de aztán rájöttem, hogy csak jobb lesz, de jó nem, mert ugyan az elszíneződéssel elbírt, de a foltokkal nem tud mit kezdeni.

kipuff1.jpg

Ezután dobtam fel a kérdést egy Facebook csoportban és kaptam egy tippet, hogy az Autosol Metal Polish nevű szer simán eltűntet mindent a leömlőkről, az ára 2000 Ft, de sokáig elég lesz, mert alig fogyott belőle. A művelethez itt is dörzsi szivacsot használtam, valamint mikroszálas kendőt, háromszor mentem végig rajtuk, körülbelül 20 percet vett igénybe az egész. A végeredmény pedig magáért beszél, nézzétek:
kipuff2.jpgSzóval a városi legendát megdőltnek tekinthetjük, a Domestos alkalmatlan arra, hogy visszaadja a leömlők gyári fényét, viszont az Autosol bizonyított, most akár tükörnek is használhatom a leömlőimet, nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://pirosmotor.blog.hu/api/trackback/id/tr5816200032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darázslovas · www.darazslovas.hu 2020.09.14. 12:43:17

Évek óta használom, atom jó cucc

Roll1983 2020.09.14. 13:40:51

@Darázslovas: Mostantól én is fogom. Amúgy mi a tapasztalatod, mennyi időnként kell újra csinálni?

Darázslovas · www.darazslovas.hu 2020.09.14. 18:05:34

@Roll1983: nem is tudom... Szezononként kb. 2x szoktam megcsinálni. Eső után hamar ronda lesz.
süti beállítások módosítása